Highlights in Amsterdam bij day&night hairdressers

Highlights

Highlights zijn een populaire kleurtechniek waarbij delen of strengen haar lichter worden geverfd dan je basiskleur. Dit proces voegt dimensie en contrast toe en versterkt de natuurlijke schoonheid van je haar. Van subtiele zonovergoten accenten tot gedurfde, schitterende kleuren, highlights geven je de mogelijkheid om je look aan te passen aan je stijl en voorkeuren.

De voordelen

Highlights geven je haar een frisse, stralende look door diepte en dimensie toe te voegen. Ze zijn minder schadelijk dan een volledige kleuring en laten je natuurlijke schoonheid opvallen. Ideaal voor een subtiele of gedurfde verandering!

  • Gezond haar: minder schade door gedeeltelijke kleuring.
  • Natuurlijke groei: minder frequente touch-ups nodig.
  • Accentueert gezicht: lichttinten benadrukken je beste kenmerken.
  • Veelzijdigheid: geschikt voor subtiele of opvallende looks.

“Mijn hairstylist Geaneta is een om U tegen te zeggen. Al jaren zorgen haar magische handen dat mijn haren volledige look omschreven als ‘breathtaking’ .” – Sharlexa

Transformeer je look met highlights

Highlights kunnen je look transformeren door prachtige dimensie en levendigheid aan je haar toe te voegen. Of je nu kiest voor face framing highlights, balayage, folies, babylights of ombre, het is essentieel om beschermende behandelingen tijdens het proces te gebruiken en een verzorgingsroutine voor thuis te volgen met de juiste producten.

Lees hieronder meer over de verschillende technieken en ontdek de beste tips om je gehighlighte haar prachtig, gezond en stralend houden voor een lange tijd.

5 populaire highlighting technieken

1. Balayage

Balayage, een Frans woord dat “vegen” betekent, is een techniek waarmee highlights vrijhandig op het haar worden geverfd om een natuurlijke, zonovergoten look te creëren. De stylist schildert de highlights met de hand om een soepele en geleidelijke overgang van donkerder naar lichtere tinten te creëren.

Voordelen

Laag onderhoud, natuurlijke groei, vloeiende werking.

Nadelen

Vereist meer vaardigheid en tijd om toe te passen.

2. Foil highlights

Foil highlights omvatten het scheiden van haarstrengen, het aanbrengen van bleekmiddel, en het in folie wikkelen van deze strengen. Deze methode levert precieze, uniforme highlights en is ideaal voor een opvallende look.

Voordelen

Precieze applicatie, betere controle over het bleekproces.

Nadelen

Meer onderhoud nodig vanwege zichtbare wortels.

3. Babylights

Babylights zijn ultrafijne highlights die bedoeld zijn om de natuurlijke, subtiele highlights van kinderhaar na te bootsen. Deze techniek omvat het verlichten van zeer fijne haarstrengen, wat resulteert in een zachte en delicate look.

Voordelen

Natuurlijke uitstraling, laag onderhoud, verzacht gezichtskenmerken.

Nadelen

Kan tijdrovend zijn om aan te brengen.

4. Ombre

Ombre is een gradatietechniek waarbij het haar overgaat van een donkerdere basiskleur bij de wortels naar lichtere punten. Dit creëert een opvallend, tweekleurig effect.

Voordelen

Laag onderhoud, trendy en stijlvolle uitstraling.

Nadelen

De gedurfde overgang is niet voor iedereen geschikt.

5. Lowlights

Lowlights voegen donkere tonen toe aan het haar door specifieke strengen een tint donkerder te kleuren dan de natuurlijke of basiskleur. Deze techniek wordt vaak gecombineerd met highlights om diepte en rijkdom toe te voegen.

Voordelen

Voegt diepte en dimensie toe, verbetert de natuurlijke haarkleur.

Nadelen

Regelmatige touch-ups nodig om contrast te behouden.

De rol van toner bij highlights

Toner is een essentieel nabehandelingsproduct dat wordt gebruikt in het highlightproces om ongewenste koper- en gele tinten te neutraliseren en de kleur te verfijnen om de gewenste tint te bereiken. Afhankelijk van het specifieke kleurdoel kan het gebruik van toner cruciaal zijn voor het creëren van zowel koelere als warmere tinten.

Gebruik van Toner

Dit professionele product balanceert en verfijnt de highlights, of je nu gaat voor asblond, neutraal bruin, of stralend platina. Na het bleken neutraliseert een toner gele of oranje ondertonen, wat zorgt voor een gepolijste afwerking.

Geen toner gebruiken

Als je de voorkeur geeft aan een natuurlijkere, zonovergoten look, kan je stylist besluiten om geen toner te gebruiken, vooral als je highlights van nature de gewenste tint hebben bereikt.

Haar beschermen met OLAPLEX

Chemische behandelingen zoals highlighten kunnen schade toebrengen aan de structuur van je haar. OLAPLEX is een revolutionair systeem dat je haar beschermt en versterkt tijdens en na het kleuringsproces, waardoor je haar gezonder en glanzender blijft.

  • Herstel van bindingen: OLAPLEX werkt op moleculair niveau en herstelt de zwavelbruggen in het haar die worden gebroken tijdens chemische behandelingen.
  • Sterker haar: dit systeem minimaliseert breuk en houdt het haar veerkrachtig, waardoor je highlights kunt krijgen en behouden zonder de schade die vaak met traditionele kleuringsprocessen gepaard gaat.

 Olaplex behandeling in de salon

Integratie: vraag je stylist om Olaplex No. 1 Bond Multiplier toe te voegen aan je highlightproces. Deze stap beschermt het haar tijdens het bleken en tonen.

Nazorg: volg op met Olaplex No. 2 Bond Perfector nadat je highlights zijn uitgespoeld om de bindingen verder te herstellen.

“Life is more beautiful when you meet the right hairdresser”

– Peter Coppola

Waarom kiezen voor day&night Hairdressers?

Day&Night Hairdressers is een van de bekendste kapsalon ketens in Amsterdam. We staan bekend om de persoonlijke aandacht en de hoge kwaliteit die onze haarstylisten bieden. We zorgen voor prachtige highlights die perfect passen bij jouw haar. Met ruime openingstijden en de mogelijkheid om online te boeken, zijn we dé kapsalon in Amsterdam om jouw highlights te verzorgen.

day&night | Westerstraat

Westerstraat 123

Amsterdam

020 – 244 16 26

day&night | De Pijp

Gerard Douplein 88

Amsterdam

020 – 22178 80

Dit zeggen onze klanten

Onze klanten prijzen ons om de zorgvuldige aandacht en hoge kwaliteit die onze stylisten leveren. Het is bijzonder om een kapper te vinden die jouw wensen volledig begrijpt, en wij zijn trots dat wij dat kunnen bieden. De warme en relaxte ambiance in onze salons zorgt voor een complete beleving, waardoor day&night Hairdressers de voorkeurslocatie is voor face framing highlights in Amsterdam.

“Vanessa was mijn styliste in beide keren dat ik naar de salon ging en het was een absoluut geweldige ervaring en een genoegen om haar als haarstylist te hebben ,aangezien ze geweldig werk deed precies wist wat ik moest doen en hoe ik mijn haar moest doen! Ik raad haar ten zeerste aan en met Vanessa zul je niet fout gaan of zelfs van plaats veranderen . Bedankt Vanessa!”
– Victoria Calin

Thuisverzorging om je highlights prachtig te houden

Om de gezondheid, levendigheid en duurzaamheid van je highlights te behouden, is het essentieel om de juiste producten te gebruiken en een goede haarverzorgingsroutine te volgen.

Aanbevolen producten:

  • Olaplex No. 3 Hair Perfector: een wekelijkse behandeling die helpt de bindingen in het haar te behouden en blijft versterken en repareren.
  • Om te voorkomen dat haarkleur ‘vergeelt’ zijn Olaplex N.4P BLONDE ENHANCER TONING SHAMPOO en N.5P BLONDE ENHANCER TONING CONDITIONER uitstekende keuzes.
  • Leave-in behandelingen: gebruik een leave-in conditioner of behandeling zoals Olaplex No. 6 Bond Smoother om je haar gehydrateerd te houden, kroezen te verminderen en gladheid te behouden.
  • Hittebescherming: breng altijd een hittebeschermend product aan voordat je hete stylingtools gebruikt. Producten zoals TRESemmé Thermal Creations of Olaplex No. 7 Bonding Oil beschermen je haar tegen hittebeschadiging en voegen tegelijkertijd glans toe.

5 haarverzorgingstips bij highlights

1. Beperk het wassen: te vaak wassen verwijdert natuurlijke oliën uit je haar en kan de highlights doen vervagen. Probeer je haar 2-3 keer per week te wassen.

2. Koeler water: was je haar met lauw water en eindig met een koele spoeling om de haarschubben af te sluiten en glans te behouden.

3. Vermijd chloor: chloor kan je haar verkleuren en uitdrogen. Als je vaak zwemt, gebruik dan een badmuts of breng een beschermende leave-in conditioner aan voordat je het zwembad ingaat.

4. Regelmatige knipbeurten: plan regelmatige knipbeurten elke 6-8 weken om gespleten haarpunten te vermijden en je haar gezond te houden.

5. De meest voorkomende fout die klanten maken is het haar borstelen als het droog is. Zodra we het haar droog borstelen, maken we het dun en gespleten totdat het zelfs breuk en haar uitval kan veroorzaken. De aanbeveling is om het haar nat te borstelen of kammen. Je kunt een beetje haarserum nemen en je vingers door het haar halen, het haar zal flexibel en mooi aanvoelen.

Plan jouw afspraak!

Ben je benieuwd naar de prachtige effecten van highlights? Boek nu een afspraak bij day&night Hairdressers in Amsterdam en transformeer je uitstraling met deze populaire en verfraaiende haarkleurtechniek. Wij verwelkomen je graag met een heerlijk kopje koffie!

 

Veelgestelde vragen over highlights

Wat is het verschil tussen highlights en lowlights?

Highlights zijn lichtere stroken haar die het haar oplichten en dimensie geven. Lowlights daarentegen voegen donkere stroken toe om diepte en contrast te creëren. Beide technieken kunnen samen worden gebruikt om een multidimensionaal effect te creëren.

Hoelang blijven highlights zitten?

Highlights blijven over het algemeen tussen de 6 en 8 weken goed. De duurzaamheid kan variëren afhankelijk van je haargroei, haartype en hoe goed je je haar onderhoudt. Regelmatige touch-ups kunnen je highlights fris houden                             

Kunnen highlights mijn haar beschadigen?

Als ze correct worden uitgevoerd en goed worden verzorgd, zouden highlights minimale schade aan je haar moeten veroorzaken. Het is cruciaal om de nazorgadviezen van je stylist op te volgen en producten te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor gekleurd haar om de gezondheid en levendigheid van je highlights te behouden. Vraag je stylist naar Olaplex voor extra bescherming.

Wat zijn de beste kleuringstechnieken voor een natuurlijke look?

Technieken zoals balayage en babylights worden vaak aanbevolen voor een natuurlijke look. Balayage houdt in dat de highlights handmatig worden aangebracht voor een geleidelijk, zonovergoten effect, terwijl babylights fijne, delicate highlights zijn die natuurlijk verlicht haar nabootsen.